DASK nerede yaptırılır?

DASK nerede yaptırılır?

Ülkemizin birçok bölgesinin fay hatları üzerinde olması nedeniyle deprem riski hayatımızın önemli gerçeklerinden biridir. Özellikle 17 Ağustos 1999 yılında Gölcük’te yaşanan büyük deprem sonrası bu konudaki farkındalık artmış ve devlet eliyle çeşitli önlemler alınmaya başlanmıştır. Bir diğer adı “Zorunlu Deprem Sigortası” olan DASK poliçesi depreme yönelik alınabilecek önlemlerden biridir. DASK poliçesi halk arasında kısaca DASK olarak kullanılır. Bu yazımızda DASK poliçesinin ne olduğunu kısaca inceledikten sonra “DASK nerede yapılır?” sorusu üzerinde duracağız.

DASK Nedir?

DASK, Doğal Afet Sigortaları Kurumu’nun kısaltılmış adıdır. Gölcük depremi sonrasında 2000 yılında kurularak faaliyetlerine başlayan kurumun amacı deprem sonucu binalarda meydana gelen hasarlar nedeni ile insanların mağdur olmasını önlemektir. DASK, özel sigorta şirketleri ve onların acenteleri ile işbirliği içerisinde çalışarak mümkün olduğunca düşük prim ödemeleriyle insanların DASK poliçesi yaptırmalarına imkan verir. 

Dask sigortası sadece olası bir deprem durumunda zararınızı poliçe limitleri dahilinde karşılıyorken  konut sigortası ile yangından hırsızlığa, su basmasından depreme kadar birçok durumda kendinizi ve konutunuzu güvence altına alabilirsiniz.

DASK için Nereye Başvurulur?

Zorunlu deprem sigortası başvurusunda bulunmak oldukça kolaydır. “DASK başvurusu nereye yapılır?” diye merak ediyorsanız bunun için gereken evraklar ile birlikte size en yakın sigorta acentesine gitmeniz yeterlidir. İnternet üzerinden de hızlıca DASK poliçesi yaptırmak mümkündür.